DalaFolk är en förening som drivs av fyra unga personer! Vi brinner för att ordna aktiviteter och föra samman människor med det gemensamma intresset inom folkdans och folkmusik!

Här nedan finns information och bilder på föreningens styrelse.

Joar Nyman, Ordförande:
Hej! Jag är 28 år och bor i Borlänge. Spelar trummor i ett folkmusikband tillsammans med min flickvän Emmy. Jag provade på att dansa folkdans första gången när Emmy tog med mig på bingsjöstämman 2016. Efter att endast ha dansat folkdans vid tre tillfällen så följde jag med Emmy, Jonatan och Linnea på ett folkdansläger i Finland! Wow, det var en upplevelse i sig. Det var som att gå en intensivkurs för att ta körkort efter att precis lärt sig vart gaspedalen i bilen sitter.
Det var så roligt, så när vi kom hem så tänkte vi: Ett sånt här läger vill vi också anordna!

Linnea Lindström, Vice ordförande:
Hejsan hoppsan! Jag är en 23-årig folkdansälskare och är lika som min bror numera stockholmare. Har dansat folkdans hela livet och övergick fort till att börja vara ledare och har nu 7 års ledarskap i bagaget. Det finns inget bättre än att dansa så jag har nu även vidgat mina vyer och jobbat som folkdansare på skansen samt börjat med Lindy hop tillsammans med brorsan. Sedan flytten till Stockholm håller jag fortfarande kontakten med dansen hemma i dalarna och åker ofta med kusinen Emmy på folkdansläger och festivaler, så jag är riktigt taggad på att få ordna detta läger och visa alla hur kul det är!

Emmy Bruhn, Sekreterare:
Jag är 29 år och har dansat folkdans så länge jag kan minnas. Vid 7 års ålder började spela fiol och det föll sig naturligt att börja spela folkmusik. Är medlem i Stora Tuna folkdansgille och har genom föreningen åkt på många folkdansläger, dansfestivaler och tillställningar. Jag medverkade även på världsmusiklägret ETHNO för några år sedan, vilket var fantastiskt! Nu pluggar jag i Örebro men är så glad över att få anordna det årliga lägret DalaFolkCamp hemma i Dalarna och få umgås och dansa med andra ungdomar som brinner för folkdans och folkmusik!

Jonatan Lindström, Kassör:
Halloj! Jag är en 26-årig dalmas som nu bor i Stockholm. Dansen är något jag älskat och hållit på med i olika former från den dagen jag lärde mig gå. Allt började med folkdans och blev sedan musikaler, scenisk dans och det senaste jag börjat med är Lindy Hop. Bästa dansminnet kommer ändå från ett dansläger i folkdans, så nu vill jag skapa fler sådana minnen genom DalaFolk.